Kioskrutiner
Kiosken på läktaren
Rutin
Kod till kiosken fås av ledarna.
Gör gärna detta innan så ni vet koden när det är dax!
Fråga Lagledaren i ditt lag om något är oklart.
Öppnande
Räkna växelkassa och skriv upp antal av varje valör
Sätt på kaffe,brygg direkt i pumptermos.
Värm korvvatten(använd vattenkokaren så går det fortare). Krydda med Kryddpeppar och lagerblad.
Ta fram korvbröd.
Sätt på kastrull till värmning av pucko.
Lägg upp chokladbollar, bullar och hembakat på fat avsedda för det.
Ställ fram kaffe, Sätt på nytt kaffe.
Ställ fram mjölk, senap,ketchup m.m från kylen utanför kiosken.
Ställ fram godiset.
Lägg i korvar i korvvattnet (5-10 st kan vara bra att börja med om man inte vet att det kommer mycket folk).
Öppna upp luckor.
Öppethållande
Betjäna kunderna
Håll koll på hur många korvar det finns varma, fyll på vid behov. Detsamma gäller pucko. Tänk på att det tar 10-15 minuter att värma upp nya. När första termosen kaffe tar slut, ställ fram den andra och förbered en ny omgång i kaffekokaren.
Fyll vid behov på brödfat.
Håll ordning, torka av och diska.
Stängning
Stäng luckor.
Stäng av korvkantinen och plattan för värmning av pucko.
ställ undan godis och packa in bröd och chokladbollar i påsar och lägg i kylen. Dåligt eller gammalt bröd rensas ut och slängs.
Häll ut kaffemjölk, kaffe ur termosar, korvvatten och släng överblivna korvar.
Ställ undan senap och ketchup.
Diska.
Städa
Skriv upp om något saknas i kiosken..
Räkna växelkassa och skriv upp antal av varje valör
Lägg tillbaka växelkassa i kassaskrinet
Lås kyl och frys, stäng kiosken